Game Artist / Game Developer

VERDIEPENDE INFORMATIE VOOR JE STUDIEKEUZE

Er is maar één manier om te ontdekken of je games maken leuk vind. En dat is gewoon zelf beginnen met games maken. Met deze website willen we je helpen te verdiepen in het werk van een Game Artist/Developer en je te helpen met het maken van een goede keuze van je toekomstige opleiding.

Werken in de game-industrie bereik je alleen met erg hard werken. Je moet een enorme doorzetter zijn en erg goed tegen veranderingen en tegenslagen kunnen. Je moet goed in teams kunnen samenwerken, maar ook zelfstandig kunnen werken en problemen kunnen oplossen. En je moet natuurlijk creatief zijn.

Je speelt natuurlijk games. Je hebt een brede interesse nodig in de vele genres en games die er bestaan. Dus niet alleen CoD, LoL en Wow. Het is ook fijn als je naast "Guerrilla Games" ook andere Nederlandse game bedrijven kent en je bekend bent met de Indie (independent) games markt.

Voor beide opleidingen is het verstandig als je je al in het "games maken" hebt verdiept. Games maken is volledig anders dan games spelen. Dat is nog wel eens een misverstand. Het leuk vinden van games spelen is geen goede reden om deze opleidingen te gaan doen. Dus begin zelf met games of game onderdelen maken. Op deze site kun je lezen en zien hoe op het GLU een game wordt gemaakt en zie je meer voorbeelden van studentenwerk/games. Op de pagina 'software, websites en video's' vind je een overzicht van alle plekken waar je moet zijn om zelf alvast te beginnen.

Website opleiding Game Artist
Website opleiding Game Developer